viernes, 29 de mayo de 2009

EL PROJECTE

Apropa't a la Ciutat

És un programa del Pla de Ciutadania i Immigració de Valls d'intervenció comunitària amb joves , especialment del col·lectiu femení ,de Valls a través de la realització de Tallers interculturals amb TIC i mitjans de comunicació durant dues hores a la setmana amb la finalitat de crear un blog personal.

El perquè de tot plegat...

Tot i que a Valls existeixen programes que treballen amb joves, s'ha detectat que en la majoria d'ells hi participen joves de famílies d'origen estranger però amb una baixa participació de noies i una nul·la participació de noies d'origen magrebí.

Apropa't a la ciutat és un espai que neix per donar a les joves nouvingudes, que participen del programa, eines que els proporcionin estratègies en l’àmbit interpersonal i intrapersonal; treballant habilitats socials, valors i competències tals com comunicació, lideratge, motivació, confiança, compromís, concentració i creativitat, a la vegada esdevé el primer esglaó de motivació d'aquestes noies cap als recursos normalitzats, ja siguin de formació, oci, etc.

Valorem...

Creiem que el Projecte Apropa't a la ciutat està ajudant a aquestes joves a trobar una motivació per expressar-se i obrir-se a la societat d'acollida i a la vegada estan aprenent noves tècniques comunicatives que ja formen part de la societat actual com són els recursos tecnologics, internet, blogs, etc.

És important remarcar que moltes d'elles mai havien tocat un ordenador i ara inclòs poden dissenyar el seu propi blog, modificar-ne le imatges, els textos...
Després de 5 mesos es fa evident que el primer esglaó ja està escalat per moltes d'aquestes noies, ara tenen un interès comú, el de conèixer i compartir. I el més important és que tenen clar que volen continuar escalant esglaons...

SERVEI D'ATENCIÓ A L'IMMIGRANT (SAI)
Casa Caritat de Valls

No hay comentarios:

Publicar un comentario